DH Záhorienka

Dechová hudba Záhorienka vznikla v roku 1987 ve snaze zachovat a pokračovat v tradici dechovek na Záhorí. Za uplynulé roky se v kapele vystřídalo velmi mnoho muzikantů z téměř celého Záhorí.
I současnu podobu tvoří hudebníci od Pezinku až po Skalici, někteří překračují i řeku Moravu.
Repertoár Záhorienky je poměrně pestrý a bohatý. Chlapci a děvčata hrají a zpívají téměř všechno, co se jim líbí, převážné skladby ze Záhorí, blízké Moravy, nechybí ani česká klasika, slovenské hity
a rádi si odskočí do jiného repertoáru. Záhorienka účinkuje na různých kulturně-společenských událostech, posezeních při dechovce, zábavách, festivalech v rámci regionu i celého Slovenska, resp. reprezentuje slovenskou kulturu i v zahraničí. Záhorienka so svými pestrými programovými možnostmi je tu pro Vás po dobu celého roku.
K historickým úspěchům Záhorienky patří několikaroční spolupráce s králem české dechovky Josefem Zímou v podobě samostatných koncertních vystoupení jako i společné koncerty s brněnskou Moravěnkou v programech Hudba bez hraníc a Pozdravy z Moravy s Jiřím Helánem a Jožkou Šmukařem. I v současnosti Záhorienka spolupracuje s různými hosty, lidovými vypravěči, folklórními skupinami, rozhlasy i televizí. Záhorienka se pravidelně zúčastňuje festivalů a přehlídek dechových hudeb na Slovensku a v Česku.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *